Geplaatst op 26 juli 2015

Brand: Equestrian Stockholm

Volgens mij valt er voor ons in Nederland op het gebied van equestrian fashion nog een heleboel te ontdekken in Zweden. Zo ook het Zweedse merk Equestrian Stockholm, opgezet door Johanna en Gunilla. Mijn nieuwe favoriet!

Het doel van Equestrian Stockholm is de klant een unieke selectie van rijkleding en -accessoires bieden. Zij doen dit door mooie en functionele kleding te ontwerpen die het lichaam flatteert. In samenwerking met de gesponsorde ruiters wordt constant gewerkt aan innovatie van de producten, waardoor het merk nooit stil staat.

De oprichters brengen de perfecte match samen van liefde voor paarden en achtergrond, talent voor ondernemen en ervaring met fashion. Zo startte Johanna voorafgaand aan Equestrian Stockholm zelfstandig al twee ondernemen, en heeft zij een business graad. Vanaf jongs af aan bracht zij al veel tijd rond op stal, en rijden was een groot deel van haar leven. Gunilla startte haar carrière aan de Backmans School of Design in Stockholm, en werkt sinds dien als Designer en Art Director. Ze heft met verschillende grote internationale merken gewerkt, zoals H&M, Lindex en Rockport. Hiernaast runde zij tevens haar eigen kledingmerk. Johanna en Gunilla zijn wat mij betreft een match made in heaven!

De collectie is niet heel uitgebreid, maar volledig genoeg. Ik vind dit juist prettig, want heb hierdoor het gevoel dat de focus wordt gelegd op kwaliteit, en niet op kwantiteit. Mijn favorieten uit de collectie laat ik hieronder zien.

jas
The lightweight jacket

top

top2
Victory Competition Top

pad
No Boundaries – Navy brown patent with leather – Jump

23913156-origpic-0a94b1.jpg_0_0_100_100_315_420_100
V-Shape Romance

Als ik een keuze zou moeten maken, zou ik gaan voor de V-shaped Romance plastron. Zo chique! De hele collectie kun je hier vinden. Neem ook even een kijkje op de blog, deze is zeker de moeite waard!

Wat is jouw favoriet uit de collectie van Equestrian Stockholm?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *