Geplaatst op 24 augustus 2015

Hip of Horror: Siliconen zitvlak

Vandaag in de Hip of Horror een feature die ik al enige tijd voorbij zie komen, maar waarvan ik nog steeds niet weet wat ik ervan vindt… Een siliconen zitvlak; help mijn kont zit vast of fijn stabiel?

sil2

sil3
Je ziet de siliconen zitvlakken en kniestukken steeds vaker voorbij komen. Een voordeel is dat het geen dierlijk materiaal is, ik kan mij voorstellen dat het voor de mensen die geen leer willen dragen een fijn alternatief is naast kunstleer. Verder kun je er meer variatie in aanbrengen dan in een (kunst-)lederen zitvlak. Zo zie je rijbroeken met stroken siliconen op het kniestuk, siliconen in paisley print, bloemen printjes als zitvlak en letters als kniestuk.

Bij het siliconen zitvlak heb ik echter toch enigszins het idee dat ik volledig vast zou zitten. Ik heb het niet geprobeerd, dus misschien moet ik dat gewoon eerst eens doen. Een stalgenootje was er in ieder geval heel enthousiast over. Ik denk dat dit wel een either you love it or you hate it dingetje is.

Wat zijn jouw ervaringen met een rijbroek met siliconen zitvlak of kniestukken?

1 reactie

  1. Linda schreef:

    Ik heb ook een broek met siliconen kniestukken, ik zweer erbij! Erg fijn. De pasvorm past zich gemakkelijk aan de vormen (rondingen) van je lichaam. Nadeel heb ik afgelopen weekend ervaren: wanneer mijn paard enthousiast wordt en daardoor onrustig gaat lopen, het materiaal zo ‘vast’ grijpt dat wanneer bijv je beugelriem draait en je dit niet 123 goed krijgt. Je moet dan echt losraken van wat het vast gegrepen heeft. Maar verder…. Een fijne uitvinding 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *