Geplaatst op 28 juni 2015

Review: Vantaggio Hoofdstel Animato C

Vandaag review ik voor jullie het hoofdstel Animato C van Vantaggio, het eigen merk van de ruitersportzaak Ooteman. Benieuwd naar mijn ervaringen met dit hoofdstel, lees dan snel verder.

IMG_7730

IMG_7738

IMG_7751

IMG_7756
Wat Ooteman erover zegt: “Trenshoofdstel van soepel leder met anti-slip teugel. De Animato heeft een 35 mm brede en zacht gevoerde neusriem, een aan twee kanten verstelbare keelriem en een voorgevormde en zacht gevoerde wave-frontriem. De wave-frontriem is ingelegd met strass-steentjes. Het hoofdstel heeft roestvrijstalen, zilverkleurige gespen en wordt geleverd inclusief een soepele anti-slip teugel met leder stops en gespsluitingen. Verkrijgbaar in de kleur zwart.”

Het hoofdstel is van fijn, super leer. Vaak zie je nog wel eens dat goedkopere hoofdstellen wat stugger zijn, maar dat is bij deze absoluut niet het geval! Verder is de neusriem mooi zacht en precies breed genoeg. De teugels die bijgeleverd worden vind ik erg prettig in gebruik.

De frontriem, die bij andere hoofdstellen nogal eens kwetsbaar is, blijft bijzonder lang goed. Ik gebruik het hoofdstel nu bijna een jaar intensief, en alle steentjes zitten er nog in en shinen je tegemoet!

Het hoofdstel valt vrij groot. Ik heb het hoofdstel gekocht in de maat fullsize, en dit is ruim aan de maat. Voor Erano kunnen de meeste riempjes op het eerste gaatje, terwijl ik verwacht had dat hij toch echt een full nodig zou hebben. Er is ook nog een maat x-fullsize, wat wellicht een goede optie is voor paarden met een (extreem) groot hoofd.

Het enige nadeel wat ik kan benoemen is dat er op het lederen deel van de teugels een soort coating zit, welke loslaat naar verloop van tijd. Dit is alleen het geval bij het gedeelte wat om het bit sluit, en je ziet het alleen wanneer je er met je neus bovenop staat. Ik heb het hoofdstel nu bijna een jaar, en bij de rest van het hoofdstel heb ik dit probleem nog niet kunnen ontdekken.

Conclusie: Een fijn, betaalbaar hoofdstel van goede kwaliteit leer. Blijft geruime tijd mooi bij intensief gebruik. Net even leuker dan een standaard zwart hoofdstel door de wave-frontriem met strass-steentjes. Wanneer je op zoek bent naar een simpel hoofdstel met net een beetje bling, dan is dit het hoofdstel voor jou!

Het Vantaggio Animato C hoofdstel is te koop bij Ooteman voor € 49,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *