Geplaatst op 26 juli 2017

Blog: 5 gedachten rondom wedstrijden

We hebben ze allemaal, van die standaard gedachten rondom wedstrijden. Iedere keer komen ze terug, en soms zijn ze niet al te gelukkig. Vandaag ga ik op gedachten die bij mij opkomen tijdens de voorbereiding vooraf en het inrijden. Herkenbaar?

1. Je hebt onwijs zin in de wedstrijd. Je haalt blij je paard uit de wei, en begint vol goede moed met het maken van de knotjes. Je verdeelt de manen netjes in gelijke delen, en maakt er vlechtjes in. Halverwege vindt je er niks meer aan. Het duurt te lang, het paard staat niet stil en het is hier bloedheet (of bar koud)! Als je dan ook nog eens de hele draad eruit trekt wanneer je paard met zijn hoofd schud ben je er klaar mee. Argh! Waarom was dit ook alweer zo leuk?!

2. Doemscenario twee voorafgaand aan de wedstrijd. Blij huppelend kom je op stal aan, vandaag is de dag van de wedstrijd. Je bent er helemaal klaar voor, alleen je paard moet nog tip top in orde gemaakt worden. Dan tref je hem in het weiland aan, als een waar moddermannetje (of -vrouwtje) begroet ie je luid hinnikend. Just your luck…

3. Mijn persoonlijke grootste ergernis rondom outdoor wedstrijden op gras; het indraaien van kalkoenen. En gaat het eens een keer lekker, en heb je ze er allemaal netjes in kunnen draaien zonder rood hoofd en gezucht, dan gaat het altijd mis bij die laatste. Met geen mogelijkheid krijg je hem erin. Nog een keer schoonmaken, nog een keer draaien. Alles gaat scheef en de ergernis stijgt significant. Als je geluk hebt gaat je liefste dier tussendoor ook nog even op je teen staan.

4. Het paard ziet er spik en span uit, de kalkoenen zitten erin en jijzelf zit erop. Nu moet het wel goed komen toch? Niets is minder waar, het inrijden begint. Het inrijdterrein is een soort bijzonder samenspel van gezellig geklets, gefrustreerd gezwaai met zwepen en boze (of hele blije) kreten. Verbaasd kijk je het even aan, waarna je jezelf de inrijdbaan in waagt. Inrijden is een kunst op zich.

5. Bij het inrijden bouwt zich grote ergernis op over IEDEREEN die jou ONTZETTEND in de weg rijdt. Wat een waardeloze ruiters/amazones! Vervolgens wordt je weer even heel hard op je plek gezet, wanneer jij geconcentreerd een oefening rijdt en hiermee op fenomenale wijze iemand ONTZETTEND hard in de weg rijdt. Nu jij weer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *