Geplaatst op 26 mei 2017

Photo Diary: 20 2017

Het is weer photo diary time! Vorige week had ik les van Gita Hoogers, werd er geschilderd in ons huis en deed ik een poging tot springen met Erano in het Dijkgatbos. Dat laatste ging echter niet helemaal zoals het hoort… Kijk je mee?

Maandag
IMG_6586

IMG_6588

IMG_6596

IMG_6600

IMG_6601
De paarden gaan ’s ochtends lekker vroeg naar buiten om van het zonnetje te kunnen genieten. Ik zet het voer klaar voor ’s avonds, inclusief zandweg, zodat de meiden ’s avonds minder werk hebben. Wanneer ik de foto’s doorstuur op onze stalapp, volgen er een aantal foto’s van stalgenootjes die lekker gaan rijden ’s middags. Heerlijk hoor, fulltime werken…

Vandag slinger ik Erano een lekker rondje aan de longe. Wanneer hij weer op stal staat graaft hij al het hooi onder zich, zodat het vervolgens lekker lastig op te eten is. Alsof ie een nest wil bouwen. Handig paard.

Dinsdag
IMG_6607

IMG_6614

IMG_6618

IMG_6624

IMG_6629

IMG_6631
Ook ’s ochtends krijgen de paarden hun portie slobber met zandweg. Wanneer ze naar buiten mogen zitten alle neuzen onder de slobber. Bij Adiva probeer ik er een foto van te maken, maar zij heeft meer zin om lekker naar buiten te gaan.

Na het werk rij ik een rondje dressuur in de bak, waarbij ik wat M2 oefeningen meeneem. De slangenvolte in galop gaat eigenlijk heel goed, maar bij stap-galop, galop-stap wordt meneer nog wel erg fris. Ook de travers vinden we nog erg moeilijk. Nog even door oefenen!

Wanneer ik langs Erano zijn weiland rij zie ik iets liggen wat verdacht veel lijkt op het neusnetje wat ik vorige week om zijn halster gedaan heb, om te voorkomen dat zijn neus verbrand. Erano heeft liever een verbrande neus, want het neusnetje is geëlimineerd.

Woensdag
IMG_6636

Mijn moeder stuurt een berichtje dat ze het boek Dafne Likes voor me gekocht heeft. Dit kookboek gaat voornamelijk in op voeding rondom het sporten. Een heel aantal ingrediënten zijn bij ons op het dorp wel wat lastig (lees: niet te doen) te krijgen, maar een aantal dingen kan ik ook gewoon wel maken. Hier ga ik lekker mee experimenteren! Ik ben vooral benieuwd naar de zoete aardappel uit de broodrooster met allerlei toppings.

Na het werk ga ik samen met mijn moeder naar mijn oma. Het lopen gaat niet heel soepel, dus kletsen we vooral lekker bij. Hierna gaat mijn moeder met oma naar het zwembad om bij onze training te kijken, en ga ik richting het zwembad om te zwemmen.

Donderdag
IMG_6637

IMG_6643
Het is donderdag, en dus weer tijd voor mijn privéles bij Gita. Ik rij eindelijk weer een super fijne les, waarbij Erano niet lang en zwaar wordt, en fijn door de oefeningen heen loopt. Natuurlijk gaat nog niet alles perfect, maar dit voelt goed! Erano is doodop erna, en mag nog even het land in om te relaxen. Ook onze nieuwe stalgenoot Lindsey lest met haar knappe Fries Naomi bij Gita, dus na mij gaat zij aan de bak. Normaal ben ik niet zo’n fan van Friezen, maar Naomi is een uitzondering. Wat een knappe dame!

Vrijdag
IMG_6653

IMG_6656

IMG_6663

IMG_6669
Na het werk ga ik richting stal om een rondje te training. De bak is vers gesleept, wat ik altijd heerlijk vind om in te rijden! Net zoiets als de eerste stappen mogen zetten in de sneeuw. Na de training stap ik lekker door het weiland uit.

Zaterdag
IMG_6682

IMG_6674

IMG_6678

IMG_6680

IMG_6685

IMG_6689

IMG_6695

IMG_6718
De zaterdag start zoals iedere zaterdag met een fijne zwemtraining. Mariska heeft haar peeskappen niet meer nodig, dus deze mag ik van haar hebben. Super lief! Heb ik ook weer een setje knappe kappen.

Na het zwemmen ga ik naar mijn ouders, omdat ik vandaag met mijn moeder en broer naar de Hobby en Kunst route in Enkhuizen ga. Het weer betrekt op de weg ernaartoe echter zodanig, dat we maar even bellen of het wel door gaat. Eenmaal in Enkhuizen aangekomen klaart het echter helemaal op, en lopen we de ronde lekker in het zonnetje. Er is allerlei soorten kunst (en troep) te zien in garages en achtertuinen. Hiernaast is Enkhuizen ook gewoon super leuk om een rondje door te lopen, dus we vermaken ons goed! De route sluiten we af met een lunch bij een bistro, waar ik ga voor een fijne hamburger.

Er moeten nog wat boodschapjes gedaan worden, waarbij we ook nog even een kledingwinkel in duiken. Ik scoor een heel tof button down high waisted spijkerrokje van Noisy May, een grijs jurkje van een lekker stofje en een coltruitje van Vila koop. Hierna door naar huis om het schilderwerk wat gedaan is te bewonderen. Het wordt zo gaaf! Volgende week wordt het laatste gedeelte van de woon-/eetkamer geschilderd, dus hierna kunnen we gaan inrichten. Hier heb ik al zo lang naar uitgekeken!

Zondag
IMG_6702

IMG_6704

IMG_6722

IMG_6712

IMG_6721

IMG_6726

IMG_6732

IMG_6714
Vandaag ga ik eens lekker naar het bos met oud-stalgenootje Maud. Dit is direct een mooie gelegenheid om de peeskappen van Mariska even uit te proberen. Erano is wat onrustig als we op Balance en Maud staan te wachten, maar als hij Balance eenmaal ziet is hij helemaal bij.

We starten de rondje lekker rustig met een stap en drafje. De eerste hindernis die we tegenkomen neem ik eigenlijk altijd alleen op de terugweg, wanneer we al een aantal keer gegaloppeerd hebben en de energie wat meer beheersbaar is. Erano is echter zo braaf, dat ik denk dat ik hem gelijk wel kan nemen. Verkeerd gedacht, want meneer neemt een noodsprong. Ik houd me nog even vast aan zijn nek als een soort spidermonkey, maar eindig hierna toch op de grond. Erano staat direct stil. Weer opstappen en nog een keer over de boomstam. Ook nu is de sprong weer wat soortig, maar ik blijf wel zitten. De rest van de ronde gaat super, en bij de waterbak maken de ouders van Maud een heel parcours voor ons. Wanneer we weer bij de trailer zijn valt het afscheid van Balance Erano wat zwaar, dus ik rij maar snel weg. Wanneer we het bos uit rijden staat hij alweer rustig op de trailer.

Wanneer ik weer thuis ben wordt er alweer druk gewerkt aan het schilderwerk. Wanneer dit klaar is zet mijn vriend mij af bij mijn ouders, zodat ik mijn fiets terug kan fietsen naar huis. Mijn vader heeft hem heel lief bij ons opgehaald en wat opgelapt, zodat ik kan gaan training voor de triathlon. Deze is al over anderhalve maand, dus die training is ook echt wel nodig. Ik fiets 9 kilometer in een lekker tempo, en besluit dat die 25 kilometer me zwaar zal gaan vallen. Fietsen is zo niet mijn ding… ’s Avonds halen we Italiaans af, en eten we gezellig wat met vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *