Geplaatst op 31 mei 2017

Photo Diary: 21 2017

Vorige week reed ik maar liefst drie(!) wedstrijden, wat neerkwam op niet minder dan zes proeven in het M1. Ik reed vier proeven op Outdoor Beukers, en maakte van de gelegenheid gebruik om eens lekker het crossterrein te verkennen. Ook sloeg ik spullen in bij de Sligro voor een fijne barbecue. Kijk je mee?

Maandag
Vandaag mag Erano even lekker van een welverdiende vrije dag genieten. Er komt een drukke week aan, dus vandaag gun ik hem een dag rust.

Dinsdag
IMG_6743

IMG_6747

IMG_6752
Voor komende zondag staat er een onderlinge wedstrijd op het programma. Stalgenoot Corina begon met “ik maak er niet te veel werk van”, en stuurt nu foto’s door van een nieuw wedstrijdshirt en nieuwe beugels. Helemaal leuk dat ze zo enthousiast is! Er doen een heel aantal dames van stal mee, dus het zal vast een gezellig dag worden.

Na het werk les ik bij Gita. Donderdag heb ik wedstrijd, dus hebben we onze les verschoven naar dinsdag. Het is een pittige les, en erna zijn zowel Ernao en ik aardig aan ons eind. Na mijn les gaat Lindsey aan de bak, en ik blijf nog even om te kijken.

Woensdag
IMG_6761

Morgen heb ik wedstrijd bij Beukers, dus vandaag laat ik Erano even lekker ontspannen aan de longe. Hij hoeft niet heel veel, en kan lekker even op zijn eigen benen lopen. Ik vind dit altijd een fijne manier om Erano actief te laten “ontspannen” .

Donderdag
IMG_6787

IMG_6791

IMG_6780

IMG_6772

IMG_6774

IMG_6776

IMG_6782

IMG_6832
Deze week start ik twee dagen op Outdoor Beukers, en vandaag is de eerste dag. Ik heb een fijne starttijd, en ben rond 08:00 uur op stal om de paarden te voeren, buiten te zetten en Erano te wassen en vlechten. Wanneer ik klaar ben komt Mariska net aanrijden, die vandaag gezellig mee gaat als groom.

Het terrein bij Beukers is niet zo vol als dat ik gedacht had, en op het grasveld vinden we een rustige parkeerplek. Nadat ik naar het secretariaat geweest ben en we nog even bij het springen hebben gekeken, mag Erano van de trailer. Ik heb toch liever ruim de tijd voor het opzadelen, vooral omdat ik nu ook kalkoeken met draaien. Veel te vroeg ben ik klaar, maar ik besluit om maar vast richting het wedstrijdterrein te gaan. Kan meneer vast wat rondkijken.

Tijdens het inrijden loopt Erano eigenlijk heel fijn. Wel wat te lang nog, maar fijn ontspannen en niet stug van voren. Het is maar goed dat ik er vroeg op zat, want het programma loopt onwijs in. Na ongeveer 20 minuten inrijden mag ik al de ring in. Wanneer ik mijn eerste proef in moet begin ik toch wat te spannen, dus deze gaat niet geweldig. Er zitten aardig wat slordigheden in, en het voelt gewoonweg niet fijn. Dan door naar mijn tweede proef. Ik probeer bewust te rijden, en te ontspannen in mijn bovenbenen. Dit gaat eigenlijk best aardig. Helemaal top is het niet, maar ik ben niet ontevreden als ik de ring uit kom.

Na mijn proeven speel ik nog even wat op het crossterrein, waarna ik Erano lekker uitstap en weer richting de trailer ga. Hij krijgt wat water, ik draai de kalkoenen uit en we parkeren hem weer op de trailer. Hoewel deze een zwart dak heeft blijft hij verrassend koel van binnen. Erg fijn met dit warme weer!

Na de prijsuitreiking haal ik mijn protocollen op, en de scores zijn 175 en 179 punten. Die eerste is aardig in lijn met mijn verwachting, maar van die laatste had ik toch iets meer verwacht. Jammer, maar volgende keer beter. Morgen hebben we nog een kans! ’s Avonds staat Sorrel ineens bij ons in de tuin, wanneer Mariska even bij ons langs komt bij haar rondje om. Sorrel vind het allemaal wel best, het brave dier. Super grappig!

Vrijdag
IMG_6835

IMG_6843

IMG_6848

IMG_6855

IMG_6867

IMG_6860
Vandaag heb ik precies dezelfde starttijd als gisteren, dus sta ik weer rond 8:00 uur op stal om de paarden te voeren en Erano klaar te maken voor de wedstrijd. Vandaag gaat Brenda mee als groom, die ik onderweg ophaal. Ik rij haar bijna voorbij, maar gelukkig begint ze net bar te zwaaien:’)

Bij Beukers parkeer ik weer op dezelfde plek als gisteren. Het is vandaag wat rustiger als gisteren. Ik meld me weer even bij het secretariaat, we drinken wat en gaan hierna richting Erano om hem klaar te maken. Weer zit ik er ruim op tijd op, en weer loopt het onwijs in. Tijdens het inrijden voelt Erano niet erg fijn. Hij protesteert tegen mijn been, is stug in de hand en loopt met de rem erop. Beter wordt het niet met de warmte, dus dan toch maar mijn eerste proef in. Deze voelt echt niet fijn, en met niet zo fijn gevoel kom ik mijn proef uit.

Ik kan gelijk door naar mijn tweede proef, maar stap even een paar rondjes om Erano en mijzelf even wat rust te gunnen. Dan nog wat rondjes in draf en door naar mijn tweede proef. “Ontspan” zeg ik een aantal keer tegen mezelf. Ik moet er echt om denken dat ik blijf rijden, en dat ik niet als een dolle de oefeningen één voor één afraffel. Deze proef gaat fijner dan mijn eerste, maar het houdt nog niet over. Balend kom ik de ring uit. Dit zijn volgens mij de slechtste M1 proeven die ik ooit heb gereden…

Dan maar even het crossterrein op voor een fijne galop en verkenning van de hindernissen. Erano is geen springpaard, hij staat 5 meter voor de hindernis al stil om met grote neusgaten verschikt naar de hindernis te kijken:’) Dan maar in galop de heuveltjes op, en de op- en afsprong verkennen. Vervolgens stap ik hem even lekker uit, en gaan we weer richting de trailer.

Dan door naar de prijsuitreiking. Ik vrees het ergste, totdat ik hoor dat ik in de tweede proef vierde ben geworden met een score van 195.5! Wow, dat had ik niet verwacht. Onderaan mijn protocol van mijn eerste proef prijkt een score van 186. Gelukkig heeft Maud mijn tweede proef gefilmd, zodat ik na kan kijken of het echt zo slecht was als dat het voelde. Na het kijken van het filmpje kom ik tot de conclusie dat het eigenlijk zo slecht nog niet was. Ja, de rem stond erop, maar van het stugge zie je eigenlijk bar weinig. En mijn schouderbinnenwaarts was eigenlijk best netjes!

Dan door naar huis, want ik ga samen met mijn vriend richting Den Helder voor een afspraak bij de opticien. Hij ziet vrij weinig, vooral wanneer het donker is. Mijn lezen zitten nog steeds niet lekker. Samen dus voor een oogmeting even naar Specsavers. We zoeken een nieuwe bril uit voor m’n vriend, en er worden nieuwe lenzen voor mij besteld. Geïnspireerd door het mooie weer haal ik ook direct een super tof badpak met een soort “ vetersluiting” op de rug bij de H&M. Op de terugweg doen we nog wat boodschappen, en de rest van de dag relaxen we wat.

Zaterdag
IMG_6873

IMG_6874

IMG_6877

IMG_6879

IMG_6881

IMG_6882
De dag start met een fijne training in het zwembad. Ik ben heel sportief op de fiets heen gegaan. Op de terugweg rij ik nog even langs de supermarkt voor wat spullen voor de lunch, en bepakt en bezakt fiets ik terug. Niet ideaal op een racefiets. Wanneer ik terug kom zijn de kleden die ik besteld had geleverd. Ik vind ze zo gaaf, ben ben er echt super blij mee!

’s Middags gaan we naar de Sligro, om wat spullen in te slaan voor de barbecue die voor die avond op het programma staat. Ik kijk mijn ogen uit! Mega verpakkingen Nutella, allerlei soorten vlees, servies, snoepgoed, kruiden, alles is er te vinden. Supermarkten in het buitenland vind ik altijd prachtig vanwege de onbekende producten, maar dit is nog leuker! De houten snijplanken zijn echt geweldig, maar gezien ik er al een stuk of drie heb mag ik er niet nog één meenemen van mezelf. Na het afrekenen krijg ik een ingeving, en neem ik twee enorme kartonnen dozen mee voor ons oud papier. Handig! Ik maak er even een foto van voor een vriendin die onze verblijfplaats gaat regelen in London. Was nog niet gebeurd, dus dit leek me een mooie reminder;-)

’s Avonds zitten we lekker in de tuin bij vrienden, om te genieten van een fijne barbecue. We lachen om hun zeer onhandige kat (ik wist niet dat er katten waren die zo slecht konden klimmen), en ik verbaas me over de muzieksmaak van sommige mensen. Gezellig avond zo!

Zondag
_DSC5962

_DSC6084

_DSC6087

_DSC6085

_DSC6133 (2)

IMG_6888

IMG_6897
De dag wordt gestart met ons standaard zondag ontbijtje. Hierna ga ik door richting stal, om Erano klaar te maken voor de onderlinge wedstrijd bij de Wironruiters. Het is al een drukte van jewelste op stal, iedereen start wat eerder dan mij en is dus al klaar om te vertrekken. Alle paarden zien er tiptop uit! Ik maak vijf grote knotten bij Erano, met grote stappen snel thuis. Dan zijn staart even uitborstelen en een borstel eroverheen en ik ben klaar om te gaan. Spullen in de trailer, paard erin en op naar de Wironruiters!

Ik kijk even hoe de meiden aan het inrijden zijn, en lees Linda en Kelly hun proeven voor. Het is helaas wat glad, waardoor het voor een aantal paarden zonder kalkoenen toch een beetje spannend wordt. Beide dames rijden een nette proef, hoewel er toch wat spanning in het spel is. Vooral bij het afgroeten staan de gezichten heel gelukkig:’)

Dan is het tijd om Erano op te zadelen. Hij heeft al die tijd eigenlijk heel braaf op de trailer gestaan. Wanneer ik hem van de trailer haal is hij wel wat gespannen, maar het kalkoenen draaien gaat best aardig. Dan komt er echter een vrachtwagen aanrijden, welke naast ons parkeert, waardoor het Erano even wat te bar wordt. Wanneer ik erop zit is het echter goed, en kunnen we fijn aan de slag.

Ik start vandaag voor het eerst M2, en ben heel benieuwd hoe we het er vanaf zullen brengen. Erano loopt echt super lekker, en blij ga ik mijn eerste proef in. Ik maak wat fouten, omdat hij er wel heel scherp aan staat. Omdat dit allemaal aan mij ligt vind ik het niet zo’n punt. Erano doet het top! We krijgen fijn commentaar, en blij ga ik mijn tweede proef in. Nu proberen zo ontspannen te blijven, en geen fouten te maken. De tweede proef gaat nog beter, en ik ben zo trots wanneer ik de ring uit kom. Er zit een enorm niveauverschil in de M2 proeven, en de tweede proef was een stuk moeilijker dan de eerste. Dat we deze proef door konden komen vind ik zo gaaf.

Na de proeven breng ik Erano naar huis, en hierna ga ik weer terug voor de prijsuitreiking. Ik ben twee keer eerste geworden met 197.5 en 205.5 punten! Natuurlijk zijn deze punten niet realistisch, maar het geeft toch een fijn gevoel! Alle andere meiden hebben ook top gereden, en er worden heel wat rozetten en bekers in de wacht gesleept. Aan het einde gaan we nog even gezellig met z’n allen op de foto. Geslaagd evenement zo!

’s Middags chillen vriendlief en ik nog wat op het gras, en ’s avonds gaan we naar mijn ouders voor een barbecue. Altijd even leuk om samen te zijn met de familie, en natuurlijk om Baldr en Vidar een aai over hun bol te geven. Ik heb echt genoten van de afgelopen dagen, en sluit blij het weekend af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *