Geplaatst op 6 augustus 2017

Photo Diary: 29/30 2017

*Vanwege problemen met mijn computer heb ik helaas geen foto’s in deze, heel toepasselijk, photo diary. Hopelijk vinden jullie het alsnog leuk om te lezen!* Door een I-phone die er geen zin meer in had heb ik een tijdje geen photo diaries kunnen posten, dus vandaag volgt er een extra lange! Ik laat jullie zien wat ik deed van 20 juli tot 30 juli. Ik reed mijn onofficiële Z1 debuut bij de Wironruiters, reed een wedstrijd in barre wind en ging gezellig hardlopen met mijn broer.

Donderdag
Kelly, de eigenaresse van C’est la Vie (roepnaam Vie) is lekker drie weken op vakantie, dus ik heb de zorg over Vie. Omdat ik het al best druk heb met Erano en Mariska tijdelijk geen paard heeft om te rijden, gaat zij lekker met Vie aan de bak. Vandaag maken we een lekker buitenritje. Goede training voor Erano, even iets anders dan steeds maar rondjes in die bak hobbelen. Beide paarden gedragen zich voorbeeldig, en Vie houdt maar niet op met briesen zo blij is ze om lekker buiten te zijn. Als we terug komen is Vie duidelijk heel moe van al deze inspanning.

Vrijdag
Mijn vriend is vandaag jarig, waarvoor ik een dagje vrij heb genomen. We starten de dag met een uitgebreid ontbijt, natuurlijk met (wortel)taart! Hierna gaan we door richting Den Helder, om hier de boot te pakken richting Texel. We gaan hier lekker onze dag doorbrengen. Fiets mee, badpak in de tas en gaan! We kijken zeehondjes bij Ecomare, genieten van een fijne lunch bij Paal 17 en spartelen wat in de golven. Wanneer we terug zijn in Den Helder gaan we nog even bij de Thai (aanrader!) eten om het geheel feestelijk af te sluiten. Wat een fijne dag!

Zaterdag
Vanwege de vakantie is er geen zwemmen, dus Mariska en ik zitten al vroeg te paard. Mede omdat rond 10:30 uur er een (kleine) horde kinderen op stal staat op deel te namen aan een ponykamp. Erano staat er fijn aan, en na een half uurtje hou ik het voor gezien. Het is goed dat we lekker vroeg zijn gaan rijden, gezien de hitte vandaag.

Zondag
Vandaag staat er een onderlinge wedstrijd bij de Wironruiters op het programma. Het idee is dat iedereen verkleed gaat, dus heb ik (heel erg) last minute een kostuum van mijn broer gepikt. Vandaag ben ik piraat. In een opwelling heb ik besloten dat ik vandaag wel Z1 kan starten, om eens te kijken hoe Erano die grote baan door komt. Om eerlijk te zijn valt het me alles mee. Hij blijft er fijn aan trekken en wordt niet overdreven moe. De eenvoudige wissels zijn verre van perfect, maar verder ben ik eigenlijk best tevreden.

Maandag
Voor de afwisseling mag Erano vandaag even lekker aan de longe. Voor Mariska en Vie zet ik een baby sprongetje neer. Dappere Vie huppelt er zo overheen. Super leuk!

Dinsdag
Mijn oom uit België is op bezoek bij mijn ouders, dus na het werk ga ik bij hen langs om mee te eten. Het is gezellig om hem weer even te spreken, maar de omstandigheden zijn wat minder. Mijn oma gaat de laatste tijd erg achteruit, en ze zijn vandaag naar een geriater geweest om hier meer informatie over te krijgen. Het gaat om dementie, de vorm is onduidelijk. Het maakt weer even duidelijk waar het echt om gaat in het leven. Na het eten ga ik hardlopen samen met mijn broer, en mijn moeder fietst gezellig mee. Goed moment om even bij te praten en de zinnen te verzetten.

Woensdag
Na het werk ga ik naar mijn oma om met haar een lekker lang rondje te lopen. We gaan naar de dijk, waar we een koek eten en ijskoffie drinken. Ze is slechter dan dat ik haar eerder meegemaakt heb, maar gelukkig wordt ze eenmaal ze thuis is weer wat helderder.

Nadat ik bij mijn oma geweest heb ga ik richting stal om nog even een rondje te trainen met Erano. Komende vrijdag staat er een wedstrijd op het programma, dus ik wil nog even de laatste lijnen doorlopen. Hij staat er fijn aan, en ik echt zin om weer lekker met hem te starten!

Donderdag
Mijn vriend gaat ’s ochtends bij de aannemer langs om de nieuwe goot uit te kiezen voor ons huis. Het worden de klossen meest rechts. Ik ben zo benieuwd hoe het er straks uit zal zien!

’s Avonds heb ik les van Gita. Erano staat er fijn aan, hij doet goed zijn best en blijft er drie kwartier lang aan trekken. Ik ben zo blij met hoe hij de laatste tijd gaat! Hierna zet ik hem op stal met zijn Recuptex deken op, zodat hij even lekker kan eten. Lindsey lest na mij, dus ik blijf nog even om te kijken. Zij gaat morgen ook op wedstrijd, en de vaste lijntjes moeten natuurlijk nog even geoefend worden.

Vrijdag
Ik ga iets eerder weg van werk, want vandaag staat er een wedstrijd bij Callinghe op het programma. Ik wordt steeds handiger in het vlechten, en met een half uurtje staat meneer gevlochten en wel voor me. Dan nog even zijn voeten wassen, poetsen en laden op de trailer. In de tussentijd rijdt Mariska Vie, zodat die ook haar beweging krijgt.

Gelukkig heb ik de route nog even nagevraagd, want ik had een hele andere weg naar de wedstrijdlocatie in mijn hoofd (lees: verkeerde weg). Het is lekker druk met trailers, maar ik vindt een plekje vlak voor het terrein. We schrijven ons in en gaan dan richting Erano om hem op te zadelen. Mijn ouders en broer komen ook kijken, super leuk!

Het inrijden is hier nooit echt ideaal, de bak is vrij zwaar en nogal ongelijk. Toch start ik hier graag, omdat het gewoon een hele sympathieke wedstrijd is. Iedereen heeft het naar zijn zin en is super aardig. De jury blijft altijd zitten, dus je kunt gerust nog even vragen stellen. Er zijn nooit super veel deelnemers, dus het loopt ook lekker door.

Mijn eerste proef rijdt ik weer een beetje in mijn “haast-modus”, dus deze bevat nog wat slordigheden. De tweede gaat een stuk fijner, hoewel hij niet zo fijn voelde als mijn proef laatst in Anna Paulowna. Bij de prijsuitreiking krijg ik te horen dat ik in de tweede proef een eerste plaats heb behaald met 195,5 punten. In de eerste proef heb ik 183,5 punten bij elkaar gereden. Ik praat nog even wat met de jury’s, en hierna gaan we richting huis. Erano heeft weer goed zijn best gedaan!

Zaterdag
Er is geen zwemmen, dus ik ben lekker vroeg op stal. Samen met Mariska ga ik vandaag springen. We weten niet helemaal goed hoe Vie erop zal reageren, dus we beginnen lekker laag. Ik ga nog even wat hoger, en eindig met een heel bescheiden kruisje. Meneer doet het super! De rest van de dag chill ik lekker thuis samen met mijn vriend.

Zondag
Ik heb eens in de zoveel tijd (lees: heeeel soms) een opruimerige bui. Vandaag slaat deze toe als ik wat kleren van mijn vriend in onze kast probeer te krijgen. Dit kan beter! Dus alles eruit, de planken afnemen en alles opnieuw vouwen en sorteren. De winterkleren gaan bovenin, en we vinden weer heel wat verloren sokken terug. Na een ruim uurtje is alles weer spik en span. Nu kijken hoe lang het duurt…

Hierna ga ik gezellig met mijn moeder naar Den Helder, waar we bij Kunst & Kitchen samen een broodje eten. Hou je van eten met een buitenlands tintje, dan is dit tentje een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *