Geplaatst op 12 augustus 2015

Photo Diary: 32 2015

De afgelopen week at ik Surinaams bij een nieuw restaurant bij ons op Wieringen, ging ik met Erano uit wandelen, reed ik voor het eerst met een spoortje om, genoten we van het mooie weer op het strand en mocht ik groomen bij mijn instructrice haar Inter II proef. Benieuwd hoe dat ging, lees dan snel verder.

Maandag
IMG_2249

IMG_2254

IMG_2251

IMG_2253
Ik rij Erano vandaag voor het eerst met een spoortje, omdat hij niet zo gecharmeerd lijkt te zijn van de zweep. In de galop geeft hij even aan het niet zo prettig te vinden, maar naar even doorrijden accepteert hij het goed. Ik rij vooral veel (schijn-)overgangen, totdat hij fijn aan mijn been is en braaf doet wat ik zeg. Tot slot galoppeer ik ook nog even aan, wat hij zonder te morren doet. Dit is een mijlpaal, want de afgelopen twee weken was er steeds iets van protest in de overgang draf-galop. Blij met m’n dier! Na het rijden ga ik even lekker uitpuffen met een Ice Tea-tje. Ook ontdek ik onwijs toffe roze bekertjes, zijn ze niet super leuk?! Ook matchen ze erg goed met mijn (bezwete) sokken;)

Dinsdag
IMG_2258

IMG_2398

IMG_2399

IMG_2400

IMG_2401

IMG_2402

IMG_2292
Vandaag is het behoorlijk warm, dus kan ik mooi mijn mouwloze Pikeur polo aan. Ik ben er zo blij mee! Kelly wees mij erop dat zij het matchende Eskadron dekje heeft. Dat vraagt om lenen… Ik rij Erano op aanbevelen van Mirjam wat meer bovenop en dit gaat super! Ineens wil hij wel erg graag dalen en zijn achterhand blijft mooi actief. Vandaag zet hij geen stap verkeerd, trots op mijn kerel! Eenmaal thuis gekomen vind ik dat ik een roze koek heb verdient, zo lekker!

Woensdag
IMG_2263

IMG_2264
Ik ben er inmiddels achter dat Erano wat afwisseling behoorlijk op prijs stelt, dus besluit ik een rondje met hem te gaan wandelen. Hoofdstel om, longeerlijn eraan en gaan met die banaan/het paard! Meneer is super braaf en maakt echt niks van de passerende auto’s. Dit gaan we vaker doen!

Donderdag
IMG_2268

IMG_2272

IMG_2278
Vandaag besluit ik lekker makkelijk te doen, en haal ik direct vanuit mijn werk een maandmenu Chinees met ku lo yuk en pisang goreng. Eenmaal thuis gekomen is vriendlief de tafel al aan het dekken, dus hop de schoenen uit, tas in het gras en aanvallen! Heerlijk! Ik zie ook direct dat één van de vijgen in onze boom wel rijp lijkt. Schijn bedriegt echter, want bij het open snijden blijkt dat ik hem beter nog even had kunnen laten hangen… ’s Avonds gaan we nog even op bezoek bij mijn schoonouders, dus Erano is vandaag lekker vrij.

Vrijdag
IMG_2279

IMG_2282

IMG_2291

IMG_2294

IMG_2304

IMG_2307
Het is de hele week al heerlijk weer, dus m’n vriend en ik besluiten vandaag vrij te nemen en lekker naar het strand te gaan. Het was heerlijk! Het water was absoluut niet koud en de temperatuur was precies goed om lekker te zonnen. Ik neem wat tijdschriften mee en vermaak me goed. Wanneer we thuis zijn belt Linda me met de vraag of ik Wendy haar nummer heb. Zij werkt namelijk bij Hoenderdaell en Linda ziet daar een pelikaan een ontsnappingspoging wagen. Op het moment dat ze belt klimt hij echter alweer terug over het hek. Later krijg ik een foto van de bewuste pelikaan, super grappig! ’s Avonds komt Linda, van wie ik eerder het paard heb bijgereden, naar onze stal om te rijden. Ontzettend gezellig! Dus rij ik Erano van tevoren al even (gaat super!), zodat ik ook naar Linda haar rijkunsten met gigant Ari kan kijken. Ze vraagt of ik er ook nog even op wil, dus de cap gaat weer op en de rijlaarzen waar aan;) Het voelde als vanouds!

Zaterdag
IMG_2309

IMG_2313

IMG_2316

IMG_2317

IMG_2318

IMG_2319

IMG_2321

IMG_2325

IMG_2340

IMG_2345

IMG_2350

IMG_2351

IMG_2353

IMG_2356
Vandaag begint vroeg voor een zaterdag, om 8 uur zit ik al op Erano om een buitenrit te gaan maken samen met Mirjam en Balance. Erano vind het super spannend, maar blijft onwijs braaf! Hierna is hij van alle indrukken wel compleet uitgeteld. Eenmaal thuis gekomen staat er een ochtendje klussen op het programma. Mijn ouders en broer komen helpen en we gaan als een speer! Rond de middag vertrek ik naar Gita Hoogers om haar te groomen bij haar Inter II proef te Soest. Het is even sturen, maar dan heb je ook wat! Wat een waanzinnig mooie accommodatie. Het is bloedheet, dus ik heb onwijs veel bewondering voor Gita en de andere ruiters in hun slipjassen. Gita rijdt een nette proef en gaat dan ook met winst naar huis. Vanaf nu dus officieel Grand Prix startgerechtigd! Joehoe, trots op mijn juf! ’s Avonds gaan we met mijn familie uit eten bij een nieuw restaurant op Wieringen, By Ons Thuys, waar we voor het Surinaamse menu gaan; pindasoep, roti en gebakken banaan met een soort rumcake. De pindasoep is oké en de roti is lekker. Het dessert is helaas gewoonweg vies. De banaan lijkt te zijn opgepiept in de magnetron en de cake is gortdroog. Ik laat eigenlijk nooit wat staan, maar deze heb ik grotendeels onaangeroerd terug laten gaan richting afwas. Jammer!

Zondag
IMG_2361

IMG_2367

IMG_2371

IMG_2382
’s Ochtends slapen we lekker uit, waarna we nog even aan het klussen gaan. Hierna ga ik met mijn moeder, oma en schoonzusje Mariska kijken naar de menmarathon die ieder jaar op Wieringen georganiseerd wordt. Vooral bij de waterbak is het altijd spektakel, dus het is zeker even de moeite waard. Er rijden twee bekenden mee, en beide brengen het er goed vanaf. ’s Avonds eten we bij mijn ouders, waar mijn moeder heel lief verse thee met ananassalie tegen de verkoudheid voor me maakt. Het Mon Chou taartje met bessen uit de tuin wat erbij komt is ook zeker niet vervelend… Op de terugweg rijden we nog even langs Erano, die net is gevoerd door Sylvia. Hij staat tevreden op zijn hooi te kauwen. Blij paard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *