Geplaatst op 2 september 2017

Photo Diary: 34 2017

Vorige week heb ik iets baanbrekends gedaan! Ik ging namelijk op mijn allereerste crosstraining met Erano bij V&M stables in Ursem. Ook shopte ik bij de Epplejeck en longeerde ik Erano met een touwhalster. Ben je benieuwd hoe dit eruit zag, lees dan snel verder.

Maandag


Vandaag gaan we even voor een alternatieve longeersessie. Ik leg wat balken neer, met een soort “kegels” er tussenin. Erano vindt dit natuurlijk heel bijzonder, maar gaat er braaf overheen. Ik vind het leuk om dit soort alternatieve dingen toe te voegen aan mijn training. Het maakt dat Erano eens wat anders ziet, en houdt hem fris in het hoofd. Dat het ook meehelpt aan een fijne schriktraining is natuurlijk win-win.

Dinsdag

Vandaag ga ik eten bij mijn ouders, omdat mijn oom over is uit Belgie. Hierna ga ik weer naar huis, waar ik samen met m’n vriend een fijn rondje ga hardlopen. Zijn natuurlijke snelheid ligt hoger dan de mijne, dus ik heb het zwaar. Het broeierige weer en het feit dat ik al gegeten heb helpt ook niet echt mee, dus halverwege begint het me echt even op te spelen. Aan het einde begin ik eindelijk lekker in mijn ritme te komen, en kan ik er nog even een eindsprint uitslepen.

Woensdag


Vandaag gaan we voor een lekker rondje trainen in de bak. Erano heeft een aantal keer zijn achterbenen aangetikt, dus ik rij heb nu eigenlijk standaard met beschermers achter.

Donderdag


Voor komende zaterdag heb ik heel dapper een crosstraining gepland, dus er moesten even wat spullen besteld worden. Een bodyprotector is verplicht, en deze had ik nog niet, dus deze eindigde in mijn winkelmandje. Ook schaf ik, gemotiveerd door de 21% korting bij de Epplejeck, een set Arma crossbeschermers en nieuwe Roeckl handschoentjes aan. Vandaag worden ze bij mijn ouders bezorgd, dus na het werk ga ik even langs om het pakketje op te halen.

De beenbeschermers zien er goed uit, dus deze moeten natuurlijk gelijk even gepast worden op Erano. Ik ga weer voor een alternatieve training met een balkje op de bakrand. Erano doet het super braaf, en gaat er mooi overheen. Nadeel is wel dat hij niet springt als het te laag is, hij galoppeert er gewoon overheen. Wordt het hem te hoog, dan springt ie niet meer. Even wat om over na te denken.

Vrijdag


Dit weekend zijn mijn nichtje en neefje jarig, dus er moeten even wat cadeautjes ingeslagen worden. Ik sta ik complete verstandsverbijstering voor het schap, en eindig met een vrachtauto en een metaaldetector. Wist niet dat cadautjes shoppen voro kinderen zo moeilijk was.

Met de ondergaande zon slinger ik Erano nog even lekker in de rondte. Als toevoeging heb ik een mini hindernis neergezet met een oude deken eroverheen. Dit levert in eerste instantie luid gesnuif op, maar uiteindelijk springt meneer er braaf overheen.

Zaterdag


Vandaag is de dag van de crosstraining! We gaan naar V&M Stables inUrsem, aangezien ik hier goede berichten over hoorde en het mooi in de buurt is. Het crossterrein ligt er mooi bij, en Erano loopt voor zijn doen best dapper in de rondte. Gelukkig zijn Ody en Naomi van Marleen en Lindsey ook mee, dus als het wat te spannend wordt kan ie daar mooi achteraan.

Rom Vermunt begint met een inleidend verhaaltje, en stelt je eigenlijk gelijk op je gemak. De training bouwt zich mooi op, en ik vraag mij geen enkel moment af of we dit wel kunnen. Ik heb eigenlijk gewoon anderhalf uur heel veel lol. Ook wordt er tussentijds tijd genomen voor een stukje theorie, zodat je weer even op adem kunt komen en heel wat nuttige tips mee krijgt voor thuis. Ik spring over boomstammen, trekkerbanden, door riet, een wal op en af, galoppeer door het water en rij lijntjes over een heuveltje. Erano gedraagt zich super, en spring alles. Natuurlijk weigert ie een aantal keer, maar dan kan ie mooi achter routinier Ody aan. Rom noemde crosstraining grensverleggend, en ik moet zeggen dat ik het hier alleen maar mee eens kan zijn. Helemaal trots stap ik Erano uit. Wat ben ik blij met mijn knappe dier!

Zondag


Erano heeft er best wel aan moeten trekken gisteren, dus vandaag mag hij even lekker relaxt rondjes aan de longe lopen aan een touwhalstertje. Ik vind het fijn om af en toe gewoon even aan het halster te longeren. Geen gedoe in zijn mond, maar gewoon even lekker (soort van) los bewegen. Erano lijk dit wel te waarderen, en loopt blij zijn rondje. Hierna mag hij nog even lekker onder de douche, waarna ik hem een natuurlijke vliegendeken laat creƫren in de bak. Hij maakt helemaal een soort mini-hinnik van blijheid als hij zich in het zand laat storten. Te schattig!

Hierna bak ik nog een “sorry-taart”, gezien ik deze week per ongeluk de sleutel van de keet mee had genomen, waardoor niemand meer bij zijn spullen kon. Oeps… Gelukkig had de buurvrouw een extra sleutel, waardoor het snel opgelost kon worden. Maar ach, taart is nooit een slecht idee. En dit mengsel van zanddeeg, zoute karamel, bramen en chocolade al helemaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *