Geplaatst op 2 september 2015

Photo Diary: 35 2015

Het is weer woensdag, dus photo diary dag! Vorige week at ik vis op de Flora- en Visserijdagen in Den Oever, ging ik voor het eerst weer naar de groepsles op dinsdagavond, genoot ik van een high tea bij Gumbleton’s in Hoorn en verkende ik met Erano het Dijkgatbos voor de tweede keer.

Maandag
IMG_2775

IMG_2778
Vandaag was het Vlaggetjesdag, waarbij ook het standaard rondje varen hoorde. Hierna hebben we garnalen, vis en een broodje beenham gegeten. De mannen gingen hier voor en na nog voor de paling en een halve kip. Na het eetfestijn nog even de de tent met live muziek bijpraten, en rond 15:30 uur weer richting huis. Net op tijd, want het barre weer barst los. Vervolgens zien we Facebook vol lopen met foto’s van Den Oever en Hippolytushoef onder water;-)

Dinsdag
IMG_2790
Na mijn werk kleed ik mij snel om, waarna ik met de auto richting stal vertrek. Trailer erachter, Erano uit de wei, borstel erover en gaan met die banaan! Hij was al een tijd niet meer op de trailer geweest, maar liep er met één keer aanmoedigen zo op. De les ging top, we hebben vooral het aanspringen geoefend. Wel lag er een hele enge plas water in de bak bij de Wiron, hier konden wij toch zeker niet door (thuis maakt hij niets van water, maar dat even terzijde)! Na een aantal keer proberen liep hij er toch doorheen. Braaf dier!

Woensdag
IMG_2806

IMG_2803
De zwemtraining is weer gestart, dus ik longeer Erano direct uit het werk even met de longeerhulp van Kelly. Vervolgens stap ik nog een kort rondje met hem over de weg, om te blijven werken aan het verkeersmak maken.

Donderdag
IMG_2851

IMG_2816

IMG_2822

IMG_2832

IMG_2843

IMG_2859
Erano heeft een dikke kras op mijn hoofd, waarschijnlijk omdat hij over het hek met de anderen heeft lopen klieren. Ik zadel hem op en rij even heerlijk in de rondte. Genieten!

Vrijdag
IMG_2866

IMG_2870

IMG_2874

IMG_2878

IMG_2880

IMG_2886

IMG_2895

IMG_2908

IMG_2915

IMG_3010

IMG_2925

IMG_2943

IMG_2945
Ik werk vandaag een halve dag, omdat ik samen met mijn moeder gezellig ga high tea-en bij Gumbleton’s in Hoorn. Echt een aanrader, alles was super lekker! Ook krijg je bij iedere gang een speciale thee geserveerd, super tof!

We hebben ’s avonds nog een feestje op het programma staan, dus ik besluit Erano te longeren. Stalschoenen aan en op naar stal! Eerst help ik Kelly op Vie, die nog wat spanning opbouwt bij het opstappen. Dominique komt ook bij ons rijden, dus blijf ik nog even om te kijken en wat filmpjes te maken. Thuis aangekomen spring ik snel onder de douche, waarna we richting Slootdorp vertrekken. Mijn schoonvader moet hier vanavond in de feesttent spelen, dus hier dansen we tot 03:00 in de rondte. Wat was het gaaf!

Zaterdag
IMG_2953

IMG_2961

IMG_2982

IMG_2986

IMG_3001

IMG_3002
Vandaag staat een dagje klussen op het menu, om 09:00 uur ’s ochtends staan mijn ouders en broer op de stoep om te beginnen. We hakken en zagen erop los, en aan het einde van de middag liggen de muren die we om wilde hebben om. We krijgen steeds meer zicht op hoe de kamer er uiteindelijk uit zal gaan zien, super tof! Hierna gaan we richting mijn ouders, om daar wat te eten.

Zondag
IMG_3042

IMG_3043

IMG_3033

IMG_3054

IMG_3025

IMG_3018

IMG_3014

IMG_3046

IMG_3050

IMG_3060

IMG_3061

IMG_3062
Om de afwisseling erin te houden, besluit ik vandaag naar het bos te gaan met m’n paardenvriend. Ik ben eigenlijk van plan alleen heen te gaan, maar wanneer mijn vriend mij heel bedenkelijk aankijkt wanneer ik dit vertel, besluit ik schoonzusje Mariska te vragen of zij zin heeft om mee te gaan. Het lijkt haar een leuk idee, dus hop Erano de trailer in, Sorrel en Mariska ophalen en op naar het Dijkgatbos!

Ook mijn broer gaat mee als begeleider van Erano. We zijn vrij vroeg in het bos, dus het is nog mooi rustig. De auto’s op de parkeerplaats maken Erano wat zenuwachtig, maar eenmaal in het bos ontspant hij snel. Na even gestapt te hebben koppelt mijn broer hem dan ook gewoon los. Ze zijn zo braaf, dat we besluiten een drafje te doen. Wanneer dit ook goed gaat, vraag ik of Mariska zin heeft in een galopje. Ja is het antwoord, dus daar gaan we. “Ik wist niet dat Sorrel zo hard kon” kwam terug als respons, haha!

Erano blijf braaf, dus draven en galopperen we nog wat. Hierna stappen we lekker een stuk uit richting de trailer. Omdat we toch nog wel even de waterbak willen proberen, zadelen we de paarden af en nemen we ze aan de hand nog even mee richting de waterbak. Ondanks dat water hier ook heel eng is, volgt Erano mijn uiteindelijk toch het water door. Ben benieuwd of we er uiteindelijk ook in galop doorheen kunnen sjeesen, maar voor nu ben ik heel blij met deze stap! Na het rijden breng ik mijn trailer naar mijn ouders, waar ik de hogedrukreiniger er doorheen haal. Balder moet de boel direct inspecteren, volgens mij vind hij het wel een mooi huisje…

’s Middags vertrekken we richting familie van Faab voor een tuinfeest. Iedereen heeft wat meegenomen om te eten, er wordt zalm gerookt en er worden pizza’s gebakken. Ik heb clafoutis gemaakt van pruimen uit onze tuin (mijn moeder maakte jam van de overgebleven pruimen), deze valt goed in de smaak. Het recept was super makkelijk, dus deze gaan we nog eens maken! Het was weer super gezellig, echt leuk om iedereen weer te zien! Met een tevreden gevoel gaan we richting huis.

Zo, dat was mijn week alweer. Hoe zag jouw week er tot nu toe uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *