Geplaatst op 10 september 2017

Photo Diary: 35 2017

Het is weer tijd voor een gloedjenieuwe photo diary! Vorige week vierden we de Flora en visserijdagen in Den Oever, regende het iets te veel naar mijn zin en ging ik gezellig shoppen bij de Epplejeck met Gita, waar ik verliefd werd op een heel mooi jasje van Lotus Romeo. Kijk je mee?

Maandag


Vandaag ben ik lekker een dagje vrij ten ere van de plaatselijke Flora en visserijdagen. Eigenlijkt komt het neer op bootje varen, visje eten en gezelligheid. Het weer is geweldig en we maker er met z’n allen een mooi feestje van.

Tussen de middag gaan we even naar huis, waarbij ik gelijk door ga naar stal omdat Ton langs komt om Erano te beslaan. Zijn ijzers achter gaan eraf, en voor krijgt hij weer mooie nieuwe onder. Vervolgens direct weer terug naar Den Oever om met z’n allen naar het vuurwerk te kijken op de dijk. Dit doen ze nu sinds een aantal jaar, en er wordt altijd een mooie show van gemaakt. Ragaf maar blij gaan we weer richting huis.

Dinsdag

Het gewone ritme begint weer, dus ik ga vroeg m’n bed uit om de paarden te voeren en buiten te zetten. Hierna door naar werk. Na mijn werk ga ik direct naar stal, waar ik een super fijne les bij Gita rij. Erano staat er zo fijn aan de laatste tijd, hij geeft mij een steeds beter gevoel. Gita is helemaal trots, wat mij nog blijer maakt. Wat een knap dier heb ik toch!

Hierna doe ik even wat colour cream van Petrie op mijn laarzen, gezien de cross van zaterdag ze niet echt goed heeft gedaan. Na het poetsen zien we er weer enigszins toonbaar uit.

Woensdag


Een afstudeerder die ik begeleide moet vandaag zijn afstudeerpresentatie doen, dus ik ga richting Amsterdam. Toevallig moet ik om dezelfde tijd heen als mijn vriend, dus we kunnen gezellig samen reizen. Het gaat onverwacht soepel, en met een klein beetje vertraging kom ik aan op Amsterdam Amstel. De afstudeerder slaagt, dus die is helemaal blij. Ook de terugreis verloopt soepel, waarbij ik even een update naar mijn vriend stuur om te laten zien dat ik toch echt de goede trein ga pakken.

Ik maak op verzoek van een aantal van jullie een foto van de stal opbergzak van QHP. Ik vind dit echt een handig ding! Kelly heeft hem voor haar merrie C’est la vie in het felroze besteld, helemaal leuk. Ik zou op wedstrijd, maar gezien het baggerweer de hele dag is de bak helaas verzopen, en wordt de wedstrijd afgelast. Hier baal ik echt onwijs van, want Erano liep echt geweldig gisteren. Ook onze bak is aardig verzopen, dus ik ga vandaag naar stal voor een uitgebreide poetsbeurt. Ik wandel nog wat met hem als het eventjes droog is, zodat hij nog lekker wat gras kan eten. Zo even een dag niet rijden, maar gewoon even samen zijn met je paard is ook wel eens lekker.

Donderdag
Vandaag mag Erano even lekker van zijn vrijheid genieten, gezien ik met een onwijze snotkop thuis op de bak lig. Dekentje eroverheen, dikke sokken aan en Netflixen maar.

Vrijdag


Lindsey heeft heel lief voor Marleen en mij een cd’tje gemaakt met wat beelden van de crosstraining, welke ze in een persoonlijke cd-hoes heeft gedaan. Super leuk! Ik rij een fijn rondje in de bak, waarbij ik de galop-stap goed oefen. Dit vinden zowel Erano als ik nog onwijs moeilijk, dus ik probeer het goed mee te nemen in mijn trainingen. Dit moeten we toch op orde hebben voordat we Z1 kunnen starten. Omdat hij in dit werk zich nog wel eens aan wil tikken achter ben ik onwijs blij met mijn nieuwe Arma beschermers. Na het trainen zie ik echter dat hij het voor elkaar heeft gekregen zich net onder zijn beschermer aan te tikken. Ook maar springschoenen achter om dus…

Zaterdag


De zaterdag lijkt onze nieuwe zondag te zijn, en ook vandaag verloopt heerlijk relaxed. Ik werk wat aan mijn blog en kijk wat series, en draai tussendoor wat wasjes. Mijn vriend is bar aan het schilderen buiten. Vervolgens lunchen we gezellig samen met een avocado-ei volkorenbroodje. Daarna ga ik naar stal, waar ik de stoute schoenen aantrek en gewoon even helemaal alleen op buitenrit ga. Nu is dit niet zo heel spannend, maar ik neem eens een hele andere route dan dat ik normaal doe. Erano vindt dit in het begin wat spannend, maar doet het desondanks super. Ik heb dit keer wel een klein zweepje mee, zodat ik hem even kan overtuigen wanneer hij het liefst heel hard achterwaarts wil. Dit hoef ik maar twee keer te doen, en daarna loopt ie overal braaf langs. We komen zelfs meerdere auto’s achter elkaar, een auto die met 80 langs ons rijdt, een mini trekker en een partytent met vlaggentjes tegen! In een brede berm draven en galopperen we een lekker stuk, waar meneer duidelijk van geniet. Helemaal trots stap ik hem weer terug naar huis. Dit kan ik best vaker doen. Eenmaal thuis merk ik wel dat mijn laarzen gelijk weer een poetsbeurt nodig hebben:’)

Vervolgens op verjaardag naar Maud, die samen met knappe Balance vroeg ons stalgenootje was. We houden nog steeds contact, en gaan af en toe samen naar het bos. Als passend cadeau geven we met de hele stal een Epplejeck cadeaubon. De afspraak om samen te gaan shoppen wordt ook direct gemaakt.

Omdat ik toch in Den Helder ben, ga ik gelijk even langs Toko Biru voor avondeten. Ik ga voor de Biru special met van alles wat. Vooral het ketjap varkensvlees en kokos-geelwortel kop vind ik zo ontzettend lekker. Nom nom! Mijn vriend is helemaal blij als ik thuis kom. Of het door mij of het eten komt laat ik even in het midden…

Zondag


Het idee was het vandaag rustig aan te doen, maar om eerlijk te zijn mislukt dit een beetje. ’s Ochtends ontbijten we gezellig samen, waarna ik door mijn ouders opgehaald wordt om naar de plaatselijke boerenversmarkt te gaan. Ik ben vooral fan van alle verschillende paddenstoelen die door Koole gekweekt worden. Ze zijn zowat te mooi om op te eten. Ook staan er wat leuke speciaalbiertjes, waarbij ik de Skoftig voor mijn vriend meeneem. Dit is een tijdje zijn stopwoord geweest, dus dat leek me wel passend.

Hierna even wat drinken in de tuin met mijn ouders, waarna Gita alweer op de stoep staat om mij op te halen voor een bezoekje aan de Epplejeck. Ik wil graag een nieuwe rijbroek, en ben ook wel eens benieuwd hoe een siliconen zitvlak nu rijdt. In het sale rek hangt een mooie van Easy riding, met siloconen kniestukken. Die gaat mee! Ook scoor ik nog een touwhalster van F.R.A., om Erano lekker relaxed mee te kunnen longeren zonder iets in zijn mond. Deze heeft leren stukken bij zijn neus en achter zijn oren, wat mij iets prettiger leek dan alleen maar touw. Verder pas ik eens een mini frack, omdat ik heel benieuwd ben hoe dit model mij staat. Het jasje met oranje bies van Lotus Romeo is zo prachtig, dat ik er op slag verliefd op wordt. Dat wordt sparen…

’s Avonds eten we de restjes van de Indonesische rijsttafel van gisteren, en kijken we Death Note op Netflix. Het is een wat aparte film, maar voor gewoon “tussendoor” best grappig om te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *