Geplaatst op 17 september 2017

Photo Diary: 36 2017

Het is weer photo diary time! Vorige week moest mijn nieuwe Easy rider rijbroek uitgeprobeerd worden, kocht ik een bestuurbare vogelspin (say what?) en ging ik weer op wedstrijd met Erano. Benieuwd hoe mijn week met Erano eruit zag, lees dan snel verder!

Maandag


Natuurlijk moet ik mijn nieuwe Easy rider rijbroek gelijk uittesten, dus vandaag spring ik op Erano voor een fijn rondje dressuur. Ik weet nog niet helemaal of ik die siliconen kniestukken wel zo prettig vind. Voor de volledigheid wil ik nog een broek testen met een heel siliconen zitvlak, maar ik denk dat mijn voorkeur toch uit zal gaan naar een lederen zitvlak.

Dinsdag


Een stalgenoot heeft een productieve bui, en heeft al de deuren van onze zadelkasten geschrobd. Dat is nog eens fijn! Alles staat er weer spik en span bui. Na het werk ga ik naar stal om een fijn rondje in de bak te sturen. Lindsey en Linda zijn er ook; gezellig!

Woensdag
De zwemtrainingen zijn weer begonnen, dus vandaag mag Erano genieten van een dagje vrij. Na mijn werk ga ik bij mijn oma langs, om even gezellig bij te kletsen en te zien hoe het met haar gaat. We lezen een tijdschrift in de bibliotheek, drinken ijskoffie en praten over van alles en nog wat. Na het bezoek aan mijn oma duik ik het zwembad in voor een fijne training. Ik moet het wat rustig aan doen, want na de vakantie heb ik helaas weer erg last van mijn schouderblessure. Ik ben weer begonnen met de oefeningen die ik eerder hiervoor heb gekregen van de fysio, en hoop dat dit zal helpen.

Donderdag


In mijn middagpauze rij ik langs de Action, om wat spulletjes in te slaan voor het jungle themed feestje dat er dit weekend op het programma staat. Ik koop een bestuurbare vogelspin (wie wist dat ze bestonden) voor mijn vriend, en besluit dat wat plakvlinders mijn outfit voor zaterdag gaan opfleuren.

Als ik ’s avonds met Erano aan het trainen ben in de bak, komt Vie even gezellig buurten. De bak is helaas wat nat, maar al met al gaat de training nog best aardig. We nemen de standaard dingen uit onze proef mee, in voorbereiding op de wedstrijd van komende zondag.

Vrijdag

De bak is helaas erg nat, maar toch ga ik even een rondje longeren. Halverwege begint het echt onwijs hard te regenen, maar onder het mom van “natter dan nat kun je niet worden” ga ik stug door. Conclusie; natter dan nat kan wel. Doorweekt zet ik Erano weer op stal. Wat ben ik dit weer toch zat! Toch maar eens kijken of ik weer baklid ga worden bij een rijvereniging, zodat ik lekker binnen kan rijden met dit soort prutweer.

Zaterdag

 


Na het zwemmen ga ik naar stal om een rondje te rijden in de bak, en als ik er ongeveer tien minuten op zit komt er toch een donkere wolk aan drijven. Ik maak er nog blij een foto van, met het idee dat ie wel over zal drijven. Vervolgens begint het echt bizar hard te regenen. Erano doorweekt, Ronne doorweekt. Het is zo bar dat ik besluit dat er genoeg is getraind voor vandaag, en dat Erano lekker op stal mag. Wat een *** weer! Meneer mag even zijn recuptex deken van Bucas op, om weer wat op te drogen. Hier vind ik deze deken echt ideaal voor. In de tussentijd mag hij lekker genieten van een slobber, wat hij duidelijk erg waardeert. Hij heeft het nog net niet achter z’n oren. Dat hij het vervolgens de hele tijd aan mij probeert af te smeren vind ik iets minder…

Na het rijden kleed ik me even snel om, waarna we naar Haarlem gaan voor een diploma uitreiking en bijbehorende expositie van mijn moeder. Ze exposeert met verschillende werken van keramiek, en ik vind ze eigenlijk allemaal mooi. Ik ben zo trots dat ze dit voor elkaar heeft gebokst!

Zondag


Het is weer tijd om op wedstrijd te gaan. Supergroom Brenda gaat weer gezellig mee, wat mij altijd enorm helpt in de voorbereidingen op wedstrijd. Probs voor Brenda! Het is nog steeds een zooitje baggerweer, dus de wedstrijd wordt naar binnen verplaatst. Hierdoor loopt het geheel wel wat uit, maar als ik in een droge bak kan rijden heb ik dat er wel voor over! Marleen is er ook met haar knappe Ody om hun Z2 debuut te rijden. Ze rijdt twee super nette proeven en gaat gewoon met drie(!) winstenpunten haar huis. Hoppa!

Erano is echter niet helemaal in zijn hum. Dacht ik dat hij het allemaal wat spannend zou vinden, maakt hij van de entourage ineens helemaal noppes. Hij vindt het echter wel een goed moment om gewoon eens lekker stout te gaan doen. Slaan tegen mijn been, aangalopperen in de uitgestrekte- en middendraf, bokken en wisselen tijdens de contra; het komt allemaal voorbij. Zo erg is het een hele tijd niet meer geweest. Stout paard. Dat ik nog wat stomme fouten maak helpt ook niet echt mee. Balend stap ik hem uit. Hij gaat zo fijn in de training, en dat we ons dan zo op wedstrijd laten zien is gewoon onwijs zuur. Na (flink) wat baaltijd besluit ik dit te zien als de vele kilometers die ik nog moet maken. Die perfecte proef die komt er, hoe lang het gaat duren weet ik nog niet;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *