Geplaatst op 24 september 2017

Photo Diary: 37 2017

Er is weer een week om, dus het is tijd voor een nieuwe photo diary! Kijk je mee naar een week waarin het heel veel regende, ik lekker naar het bos ging als alternatieve training, een training reed bij rijvereniging Oude Veer, fijn shopte bij Ruiter & Dier Zeeman in Winkel en op clinic ging bij Janette Bouwman?

Maandag
Het is al twee weken lang prutweer, en vanavond is het niet anders. De bak is net een zwembad, het regent super hard en ik vind het wel prima. Erano is vandaag een dagje vrij.

Dinsdag


Het heeft de heel dag geregend, maar ’s avonds wordt het ineens heerlijk weer. Ik besluit de trailer achter de auto te hangen en lekker met Erano naar het bos te gaan. Hier zal het ook wel nat zijn, maar er zijn altijd wel stukken waar je even lekker kunt draven en galopperen.

Erano is blij er weer lekker op uit te zijn, en doet braaf zijn rondje. Natuurlijk staan er heel wat plassen op de weg, maar dit zie ik gewoon als een goede watertraining. Ik geniet echt onwijs van dit ritje, na al het waardeloze weer van de afgelopen tijd. Verder heb ik het bos helemaal voor mezelf, wat natuurlijk ook geen straf is. Helemaal blij kom ik weer terug op stal.

Woensdag
Zoals iedere woensdag ga ik gelijk na werk door naar mijn oma, om even de week door te spreken en een ijskoffie te drinken. Hierna ga ik door naar het zwembad, voor een fijne training. Helaas heb ik wel weer last van een blessure in mijn schouder, dus ik kan niet helemaal voluit gaan. Ik pak mijn oude oefeningen van de fysio weer op, en hoop dat het hiermee snel beter zal gaan.

Donderdag


Mijn les heb ik afgezegd, gezien de bak er verre van optimaal bij ligt. Toch doe ik even een lichte training, om Erano wat bij de les te houden. Hij is super braaf, en na een klein half uurtje vindt ik het dan ook mooi geweest. Alles zit onder de bagger als ik uit de bak kom, dus ik ben hierna nog fijn een kwartiertje bezig met het schoonmaken van al het spul. Ik denk dat de zomer toch meer mijn seizoen is…

Vrijdag


Komend weekend hebben mijn vriend en ik beiden wat dingen gepland staan, dus hebben we niet echt tijd om samen iets te gaan doen. Hij is vandaag vrij, dus ik ga ook iets eerder naar huis zodat we samen even lekker naar het strand kunnen. We lopen een lekker stuk over het strand van Callantsoog, en parkeren ons hierna op het terras van Woest met verse muntthee met appeltaart (ik) en cappuccino (vriend).

’s Avonds heb ik mijn eerste proefles bij rijvereniging Oude Veer van Albert Ubels. Na het weer van de afgelopen tijd besefte ik weer eens dat het toch wel heel fijn is om een binnenbak tot je beschikking te hebben, dus besloot ik eens bij Oude Veer te gaan kijken. Een groepsles leek me ook wel weer eens leuk, dus ik rijd een proefles op de vrijdag en dinsdag om te kijken wat het beste voegt. Vrijdagavond vindt ik wel het fijnste moment om te lessen, dus deze les heeft alvast een streepje voor. Dat iedereen me super aardig welkom heet helpt natuurlijk ook mee;)

Erano doet het super braaf, en met wat fijne tips van Albert staat hij er heel fijn aan tegen het einde van de les. Blij zet ik hem weer op de trailer richting huis. Alle spullen plus Erano richting de trailer brengen is nog wel een dingetje, als een soort kleinduimpje laat ik eerst mijn singel, vervolgens mijn bodywarmer en vervolgens weer mijn singel vallen. Misschien eens kijken voor zo’n zadelkarretje…

Zaterdag


De dag start lekker sportief met een fijne zwemtraining. Hierna ga ik door naar stal, om Erano te rijden. De bak is nog steeds lekker nat, dus al het spul zit weer fijn onder de blubber. Na het rijden krijgt Erano een portie slobber, waar hij duidelijk heel blij mee is. Ik denk dat ik nog een zak slobber ga halen, aangezien hij het zo lekker vindt. Kan ik het af en toe geven als beloning.

Als Erano verzadigd en wel weer op de wei staat, haal ik Vie uit het land om een rondje met haar te lopen. Ze is gisteren naar de osteopaat geweest, en Kelly is een weekendje weg. Vandaag gaan Vie en ik dus even samen op stap. We lopen een rondje, en ik geniet even van het lekkere weer. Hier kan ik echt blij van worden na zo’n periode van rotweer.

Als ik Vie weer in de wei heb gezet, rij ik door naar Winkel, om bij Ruiter & dier Zeeman mijn gewonnen waardebonnen in te wisselen. Ik sta me even te vergapen aan alle super mooie hoofdstellen, laarzen en caps. Ze hebben net een nieuwe zending GPA caps binnen, en mijn oog valt (natuurlijk) op een blauw/roze met glitters. Niet ideaal om te combineren, maar ik vind hem echt tof! Bij Zeeman kun je nu KEP, Samshield, GPA en nog vele andere merken shoppen, dus mocht je een cap zoeken en woon je ergens in de kop van Noord-Holland dan is dit een goed adres. Ik loop de winkel uit met een nieuw ANKY wedstrijdsjabrakje, twee verzorgingproducten van ANKY (droogshampoo en glasspray) en een nieuwe harde borstel.

Op de terugweg rijd ik nog even langs mijn ouders, om een pakketje van Modemusthaves op te halen. Ik heb een felrood en zachtroze pak, een metallic biker jasje en glitter pumps besteld, maar helaas zit het geen van allen echt mooi. Echt onwijs jammer!

Zondag


’s Ochtends sta ik alweer vroeg op stal, om Erano in te vlechten voor een clinic bij Janette Bouwman. Via een Facebookactie heb ik deze gewonnen, waar ik natuurlijk super blij mee ben. Mooie andere locatie training voor Erano, en natuurlijk super fijn om instructie te krijgen van Janette. Het is wel even een stukje sturen, dus ik ga mooi op tijd weg.

Ongeveer een uur later kom ik aan bij Stal de Drie Merrien. Er staat een springkussen, mensen zijn druk aan het vegen en de bak is versierd met vlaggetjes en ballonnen. Voor de bak staan strobalen om op te zitten, en de bak is netjes afgezet met witte hekjes. Super fancy!

Erano staat tijdens het opzadelen bar om zit heen te kijken, om zich ervan te verzekeren dat ie geen enkele nieuwe indruk mist. In de binnenbak is hij echter super braaf, en heeft hij alleen bij de deur naar buiten een beetje spanning. We gaan met mijn vaste struikelblokken aan de gang; lengtebuiging en gesloten- en gedragenheid. Ik mag aan de gang met travers, contragalop, sluiten en verruimen in de galop en overgangen galop-draf draf-galop.

Na een half uur verlaten zowel Erano als ikzelf flink bezweet de binnenbak. Ik stap nog even uit in de buitenbak, waarna ik Erano afzadel. Vervolgens spuit ik hem nog even af, gezien ie toch wel erg nat is van het zweet. Als Erano weer op de trailer staat kijk ik nog even wat bij de clinics, en begin hierna weer aan m’n reis naar huis. Natuurlijk presteer ik het om, ondanks de TomTom, toch nog verkeerd te rijden. Gelukkig levert dit maar 5 minuutjes vertraging (en het keren op een smal landweggetje) op. Na een uur zijn we weer op stal, en mag Erano weer lekker in de wei genieten van zijn vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *