Geplaatst op 7 oktober 2017

Photo Diary: 38 2017

Vorige week reed ik mijn tweede proefles bij rijvereniging Oude Veer en ging ik op een super mooie buitenrit met Kelly en Vie. Ook behaalde ik een echte mijlpaal met Erano; wij reden onze allereerste mooie vliegende wissel, direct op commando gesprongen. Ik heb nog steeds een brede smile op mijn gezicht als ik eraan denk…

Maandag
Eigenlijk wil ik vandaag op een buitenritje, maar omdat ik niet zo heel veel zin heb om alleen te gaan besluit ik Erano toch maar een dagje vrij te geven. Af en toe wat rust wordt ie ook niet slechter van.

Dinsdag


Na het werk kleed ik me om en ga ik door naar stal, om Erano klaar te maken voor onze tweede proefles bij rijvereniging Oude Veer. Erano voelt zich al helemaal thuis, en begint gelijk aan het gras voor de manege wanneer ik even een foto wil schieten.

Ik rijd een fijne les, en krijg wat goede tips mee. Ik krijg de opdracht vooral veel lang-laag te rijden in het begin, en vanuit die ontspanning de aanspanning en oprichting op te zoeken. Het is even wennen, maar uiteindelijk lukt het best aardig. Als ik thuis ben zet ik de clinic van Fit4Riding op de groepsapp van stal, met de vraag wie er gezellig mee wil. Kelly en Lindsey reageren enthousiast, dus we gaan met z’n drieën richting Enkhuizen de 17e. Ik ga hier een blogpost over schrijven, welke in de week na 17 oktober online zal komen.

Woensdag
Na het werk ga ik gelijk door naar mijn oma, om weer even wat bij te kletsen. Ze is goed te spreken, en op wat bijzondere uitspraken na best helder. Na mijn bezoek aan oma rij ik door naar het zwembad voor een fijne training. Ik doe nog steeds wat rustig aan in verband met mijn schouder, hopelijk gaan de oefeningen binnenkort hun vruchten afwerpen en kan ik weer vol meedoen.

Donderdag

Na het werk staat er nog een verjaardag in de planning, dus vandaag even geen privéles van Gita voor mij. Ik rij nog wel even een rondje in de bak, en stap gezellig met Kelly een rondje langs de weg uit. Het is heerlijk weer, waar ik echt super van geniet naar al dat baggerweer van de laatste tijd.

Vrijdag


Omdat ik gisteren niet kon heb ik vandaag les van Gita. Het is prachtig weer, dus dat maakt het lessen nog een stukje leuker. We gaan aan de gang met de standaard zaken waar we de laatste tijd mee bezig zijn, en focussen hierbij op de lengtebuiging. Erano blijft dit ontzettend moeilijk vinden, en ik wil hem ook nog wel eens tegen gaan werken of onduidelijke instructies geven. Best lastig voor ons dus. De travers wordt echter steeds beter, en ook de appuyementen gaan soms best aardig. Het lijkt dus de goede kant op te gaan.

Gita wordt enthousiast van Erano zijn goede inzet, en vindt dat we wel toe zijn aan een vliegende wissel. De eerste paar keer heb ik ongeveer vijf keer nodig voordat Erano en ik elkaar begrijpen, maar bij de laatste diagonaal springt hij in één keer een prachtige wissel direct op commando. Stralend kom ik van mijn paard af, aangezien dit de allereerste wissel is die direct op commando in ontspanning gesprongen wordt. Mijn week kan niet meer stuk. Erano mag lekker genieten van een emmer met slobber na de les. Als een kind zo blij komt ie besmeurd en al met z’n hoofd omhoog na een aantal happen. Z’n hoofd, voorpluk en de hele emmer zitten eronder. Het dier is gelukkig.

Zaterdag

Na al dat harde werk van gisteren is het vandaag even tijd voor wat ontspanning. Samen met Kelly en Vie gaan we even lekker een rondje om. We hebben er prachtig weer bij, dus maken we er een mooi groot rondje van. We rijden over de haven, stappen over een sluis en draven wat door de bermen. Vie blijft maar briesen. Erano doet het super, en hoewel hij sommige dingen nog wel wat spannend vindt gaat ie overal braaf langs. Ik ben zo blij met hoe ie hierin verbeterd is. We kunnen nu ook gewoon alleen op buitenrit als we daar zin in hebben. Op het laatste stuk van de rit komen we Jessica tegen, die met Rocky ook even een rondje om aan het doen was. Het laatste stuk rijden we gezellig samen op.

’s Middags ga ik met mijn vriend naar de Dijkgatsweide, waar we een heerlijke ronde doorheen lopen. Ik vind het zo mooi wat ze van dit gebied gemaakt hebben, je kunt hier echt fijn even een rondje wandelen of fietsen.

Zondag

Vandaag even wat quality time met mijn moeder; we gaan naar de pompoenenfair in Warmenhuizen. De fair is niet heel groot, maar toch is er genoeg te zien. Ik scoor wat fijne huisgemaakte chutneys, eet een heerlijk broodje zalm vers uit de rookoven, neem twee spinazie-feta broodjes mee als lunch en sla tot slot nog wat fruit in de bij de fruitkraam. Echt even gezellig zo!

’s Middags raak ik nog naar stal om van het mooie weer te genieten en een fijne training te rijden met Erano. Hij zweet best aardig, dus stap veel. Dit komt goed uit, want de laatste tijd wil meneer nog wel eens wat spanning opbouwen in de stap, waardoor ie ineens geen arbeidsstap meer kan laten zien. Ik rij dus heel veel trainingen draf-stap, en pas als Erano weer fijn stapt draaf ik hem weer aan. Ook neem ik de oefeningen die ik vrijdag van Gita mee heb gekregen mee, en pas ik de tips doe van Janette uit mijn clinic van vorige week. Na het rijden mag Erano even van een lekkere portie slobber genieten, terwijl ik hem afspuit. Dan mag ie nog even lekker rollen, en vervolgens kan ie weer terug de wei op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *