Geplaatst op 28 november 2015

Photo Diary: Anne Mansholt

Hoi, mijn naam is Anne Mansholt ik ben 17 jaar en woon in Slootdorp in een groot gezin met o.a. 8 paarden. Waarvan ik er op 2 rijd, Charmeur een 8 jarige ruin (vader No Limit), we starten nu B dressuur, L springen en B eventing. De andere pony is Eltieza, maar voor het gemak noemen we haar Ed(je), ze is een 6 jarige merrie van Indoctro. We starten B dressuur en M springen. Ik laat jullie nu zien hoe mijn week gaat.

voorstellenCHARMEUR
Dit ben ik met Charmeur. Charmeur is een 8 jarige ruin (vader No Limit), we starten nu B dressuur, L springen en B eventing.

voorstellenED
De andere pony die ik rij is Eltieza, maar voor het gemak noemen we haar Ed(je), ze is een 6 jarige merrie van Indoctro. We starten B dressuur en M springen.

Maandag
maandag1

maandag2
Vandaag was ik vrij, ’s ochtends heb ik de paarden buitengezet,wat normaal mijn moeder doet. Op maandag avond is er dressuurles bij de Wieringermeerruiters, ik had les van Albert Ubbels met Charmeur. Na afloop nog een leuke selfie in de spiegel met Merel.

Dinsdag
dinsdag1

dinsdag2

dinsdag3
’s Ochtends moest ik naar school voor 2 toetsen, ik zit op het Clusius College in Alkmaar en volg de opleiding Paardenhouderij niveau 4 en zit in mijn eerste leerjaar. S’middags was ik dus op tijd klaar en mijn zusje ook, dus gingen we samen op buitenrit. Vanaf ons huis door het bos naar het strandje in Den Oever.

Woensdag
woensdag1

woensdag2

woensdag3
Rond de middag kwam Babette Ronge voor een spring lesje met Ed. we gingen oefenen met een lijntjes, en gingen nog flink de hoogte tot ongeveer 1.30. ’s Avond nog even Charmeur gelongeerd het kon nog net in het donker.

Donderdag
donderdag1

donderdag2

donderdag3

donderdag5
Op donderdag is er springles bij de Wieringermeerruiters,, we krijgen les van Babette. Als eerste heb ik een halfuur les met charmeur, dan zit er een halfuur tussen en dan met Ed. Deze les gingen we een op een halve volte balken en sprongetjes achter elkaar, galopsprongen in een lijntje en nog de hoogte in.

Vrijdag
Vandaag had ik niet zoveel tijd om de paarden te doen, dus kregen ze een rustdagje, en staan dan lekker in de wei.

Zaterdag
zaterdag1

zaterdag2

zaterdag3
’s Ochtends samen met mijn zusje gereden. Eind van de middag heb ik Charmeur en Ed gewassen en gevlochten want zondag hebben we een dressuur wedstrijd bij de Wieringermeerruiters.

Zondag
zondag1

zondag2

zondag3

zondag4

zondag5

zondag6
Vandaag ging de wekker weer op tijd, ik moest eerst met Ed starten, dit was mijn 2e dressuur wedstrijd met haar, het ging erg goed en was tevreden over de proeven. Daarna charmeur, dat ging minder er was veel te veel spanning. de uitslag, met Ed de 1e proef 186 en 187 punten en een 2e prijs! Charmeur 171-175 punten jammer maar vond de punten nog meevallen. gelukkig volgende week weer een springwedstrijd wat we beide veel leuker vinden.

Dit was ongeveer hoe een week voor mij en de pony’s eruit ziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *