Geplaatst op 22 augustus 2015

Photo Diary: Lisette van Medevoort

Hallo allemaal! Mijn naam is Lisette van Medevoort, ik ben 21 jaar en woon in Hippolytushoef. Ik werk op Zorgboerderij De Zonne Hoeve in Anna Paulowna waar dagbesteding word geboden aan mensen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking, maar ook paardrijles word gegeven. Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot instructie paardrijden van de FNRS. Vandaag laat ik jullie een week zien uit mijn leven, gevuld met veel paarden! Kijk je mee?

Sinds november 2014, na het laten inslapen van mijn vorige paard wegens een cyste in het kniegewricht, ben ik de eigenaar van Boogeloo. Boogeloo is een 8 jarige zwarte merrie van 1.72 hoog, toen ik haar advertentie zag op sporthorses.nl was ik meteen verkoch. We zijn wezen kijken en een paar dagen later stond ze al op stal. Boo is een hele lieve maar echte merrie, en hinnikt iedere dag weer vol enthousiasme als ik op stal aan kom. Zij staat op stal samen met Sam. Sam is een 7 jarige Tinker ruin en is sinds een paar jaar het lotje uit de loterij voor mijn moeder. Sam is erg koel en super braaf. Een echte knuffelbeer die uren gepoetst en gekroeld kan worden.

11020229_1579314718986747_8954811588446516831_n
Dit zijn wij!

lisette2
Op maandag ben ik altijd vrij. Deze week liep niet zo soepel met Boo, ze is erg braaf maar heeft ook snel angst en ze heeft daarnaast ook een behoorlijk karakter. Boo doet duidelijk niks wat ze niet wil, en kan impulsief reageren als ze iets eng vind. Op dinsdag werk ik op de zorgboerderij en heb ik in de avond altijd les bij de Wironruiters in Hippolytushoef. Ik heb heerlijk gereden!

Woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag werk ik ook op de zorgboerderij. In de ochtend zet mijn moeder de paarden altijd op het land, en eind van de middag gaan we mesten en krijgen de paarden hooi en muesli. De draden gaan dan dicht en de paarden kunnen alleen nog in de stal en de paddock komen.

lisette3

lisette4
Naast mijn werk en de dagelijkse verzorging probeer ik zoveel mogelijk te doen met Boo. We rijden dressuurmatig en maken heel soms een sprongetje. Verder longeer ik een paar keer in de week waarbij het vooral om ontspanning gaat. Boo kan zich erg nerveus maken tijdens longeren.
Boo en Sam zijn ook erg lief met kleine kinderen.

lisette5
Op mijn werk helpen ook de kittens mee met het vasthouden van de paarden hihi.

lisette6
Op donderdag loopt Mischa mee op de Westfriese mark in Schagen. Mischa word veel gebruikt voor begin lessen op De Zonne Hoeve.

lisette7
Knuffels op vrijdag met Sam en Boo.

lisette8
Voeten wassen van Tinker Keira samen met de zorgcliënten.

lisette9
Nog even wandelen met knappe Boo.

lisette10
Klaar om naar binnen te gaan.

Misschien tot de volgende keer! Fijn weekend allemaal! Groetjes Lisette, Boo en Sam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *