Geplaatst op 21 november 2015

Photo Diary: Marcolien Keijzer

Vandaag neemt Marcolien Keijzer jullie mee in al haar paardenbelevenissen gedurende een week. Ze ontdekte dat haar Fries een springfries was, ging naar het strand met haar knappe Walt en maakte een ietwat gespannen buitenrit. Kijk je mee?

Maandag
Al om 6.45 uur op stal, om de paardjes te voeren, daarna weer naar huis om de mannen op weg te helpen, half negen is iedereen op plaats van bestemming, de honden hebben alles weer gehad, zelf ontbijten en hup weer naar stal. Nanke en Lenka zet ik alvast in het land, het is namelijk mooi weer. Op maandag ochtend ga ik altijd naar de les in de manege, de les wordt gegeven door Sylvana, en omdat het de eerste maandag van de maand is
komen er balkjes op de grond te liggen. Walt draaft dapper over de balkjes, daar omheen doen we nog lekker wat aan de stelling en houding, aan het eind van de les gaan de balkjes in de springhouders, nou ja 40cm dat doen we ook wel, ja hoor Walt draaft er keurig over heen.

Uiteindelijk gaan de balkjes wat hoger, ik merk dat Walt zich helemaal happy voelt, hij is enthousiast….. ik zie Gabrielle een mooie sprong maken, ik vraag nog aan Sylvana kan Walt dit ook, denk het wel zegt ze, en hup daar ging ik al, Walt vond dat hij dat ook kon, vanuit een draf over 65cm heen, geweldig, maar dan moet het ook op film, dus nog een keer, en vanuit de hoek springt Walt uit zichzelf in een mooie galop, en trekt aan op de hindernis, hihi en springfries, hij vind het fantastisch.

Nou ik had al 15 jaar niet hoger dan 40cm gedraafd (springen kun je het niet noemen) dus voor mij was het een hele belevenis, ben er nog trots op!!
Met zijn allen aan de koffie en daarna de paardjes naar huis, maatje Sitter ook weer in de trailer, en hup het land in. Ik nog even drie stallen gemest, en eens iets gaan eten. Om 18.00 uur gaan de paardjes weer op stal, na mijn avond dienst nog even voeren en klaar voor de nacht zeg maar.

Dinsdag
IMG_4636

IMG_4637
Walt mocht wachten tot ik om 8.00 uur op stal kwam, even een snelle smikkel en opzadelen, ik had een buitenritje gepland onder dijk langs. Walt voelde gespannen aan, maar meestal gaat het na 15 minuten wel over, echter waren er onder dijk allemaal ophopingen van bagger uit de sloot, het bleef wat spannend, om de bocht zag ik in de verte de kraan die de sloot aan het baggeren was, en ook nog een flinke shovel, ik had de keuze om er langs te rijden, met alle stress die dat zou opleveren, en de de omdraai pogingen, dus koos op dit moment voor de makkelijkere weg, we draaiden om en gingen terug en nog even richting Westerland, echt ontspannen werd het niet, maar het voelde vertrouwd genoeg aan, paar stukjes gedraafd en verder stappen. Heelhuids weer thuis gekomen. Walt lekker gegeten en hierna het land op, bij zijn maatjes Nanke, Lenka en Sitter. ’s Avonds rond 18.00 uur alle paardjes weer naar binnen gehaald en verzorgd.

Woensdag
IMG_4631

IMG_4635Vandaag mooi weer, en de bak op de boerderij lag er keurig gevlakt bij, om 8.30uur reden wij ons eerste rondje, lekker los stappen en alles even
op rekken, hierna rustig aan de draf gewerkt, Walt was super ontspannen, en zo konden we goed aan de galop werken, ok na de galop was het tempo
weer iets aan de hoge kant, maar met wat stap werk konden we de rust er weer in terug brengen. Op stal even uitzweten en opdrogen, ik moest vandaag drie stallen mesten, dus na die tijd kon hij weer het land in. Thuis de dekjes even gewassen, het kon mooi aan de lijn drogen. Deze avond zette Silvia alle paardjes binnen, dus had ik vrij.

Donderdag 
IMG_4633
Ik had met Rianda afgesproken dat mocht het droog zijn en niet hard waaien naar het strand te gaan, dus om 8.00 uur alles klaar gemaakt, en om 8.30 uur stonden we al bij Rianda op het pad. De hele parkeerplaats zo ongeveer voor onszelf hihi. Om 9.00 uur reden we door de duinen, het punt waar je dan de zee gaat zien is best spannend, vorige week geoefend,en nu toch weer heel eng, maar met geduld en overredingskracht kwamen we dan toch het strand op. Heerlijk stappen daar, na een kwartier waren de paarden gewend, we hadden beide oorkapjes op, dus van de golfslag weinig last, we kwamen nu ook dichter bij het water. Lekker draven op de vlakte, heerlijk, de paarden genoten zichtbaar. Op de terugweg nog een gallopje geprobeerd, dit voelde heel goed aan, hierna toch pogingen gedaan om het water in te lopen, op de kleine plasjes ging het prima, maar waar de golven begonnen was het spannend, uiteindelijk stil gaan staan, met de neus naar het water toe, en Walt zijn nieuwsgierigheid won het van de angst, we stonden met 4 benen in het water, ik heb hier geen foto`s van, want het was te spannend om teugels los te laten en aandacht bij mobiel te houden, dus even een foto van onze rit van vorige week, en terug in de duinen van vandaag! Wat hebben we weer genoten!! Paardjes weer het land op, ik snel douchen en op naar het werk.

Vrijdag 
IMG_4632

IMG_4638

IMG_4639
Tja vandaag een vrije dag voor Walt, al om 6.45 uur het land op, de mannen thuis de deur uit gewerkt, de drie stallen gedaan, en ik maar eens naar de fitness, want ja alleen paardrijden is wat eenzijdig, ik ga 2 maal per week naar de fitness, hihi dat is de planning, lukt niet altijd, daarna maar boodschappen gedaan. Ik heb een lange avonddienst, dus ik heb alles op stal al klaar gezet, Silvia haalt ze binnen, ik ga om 23.30uur nog even bij hem kijken als ik terug kom!

Zaterdag
IMG_4640
Alle paardjes maar weer op tijd naar buiten, en de stallen gedaan. Na de lunch met walt naar Anna Paulowna voor de training van ons friese 8tal de Black Pearls, het was een erg warme dag, dus de proef 1x in stap gelopen en daarna in de draf en galop versie, Walt en ik mocht op de plek van hoofd tweede sectie rijden, en jawel ik had de proef goed in mijn hoofd en nagenoeg geen foutjes gereden, Walt begint het 8tal rijden ook beter te begrijpen, en deed super zijn best. Bij thuiskomst nog even lekker het land in, ware het niet dat het een uur later behoorlijk ging waaien en hard regenen, gelukkig had hij een dek op, op het ,moment dat ik dacht ik ga het spul binnen zetten kreeg ik een berichtje van Silvia dat ze ze net binnen had gehaald, mazzel voor mij dus!

Zondag
IMG_4641
In alle vroegte Walt een half uurtje gelongeerd, hierna ritueel buiten zetten en stalle. Mijn vader was een weekendje weg, wat inhield dat ik ook de hond, de kippen en zijn 5 pony`s mocht doen, nou ja dat was alleen het draadje verzetten, dus dat viel wel mee.Oh ja ook de schapen even checken of ze niet op hun rug lagen, dus meteen 1 van mijn honden mee naast de fiets om de schaapjes te bekijken, hierna met hond 2 een flink stuk op de fiets, zo elf uur koffie tijd. Na de lunch met Marit en Nanke op pad, naar Schagen, Saskia wilde Marit (mijn logee) lesgeven, maar dan wel bij haar thuis, dus hup paard in de trailer en op pad, daar heb ik vandaag dan een leuke foto van. Marit heeft genoten van het paardrijden!!

Zo dat was een paarden week van mij, best wel druk mee zo`n paard, maar zoooo leuk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *